Header Kontakt info Produkter Hovedside Om Randi skokoladen.no sjokoladen.no

Randi Historie

Penger vokser ikke på trær, – sies det. Dette er neppe et utrykk som stammer fra maya-indianerne som var de som oppdaget at bønnene inne i kakaofrukten var så gode og næringsrike at de valgte å bruke dem som det mest verdifulle betalingsmiddel.

Columbus og hans følge fattet interesse for denne verdifulle bønnen og brakte den med til Europa. Etter en tid fant noen spanske nonner ut hvordan de kunne gjøre de bitre bønnene om til et velsmakende produkt som europeerne skulle sette stor pris på, nemlig ved å tilsette vanilje og sukker.

Da jeg bodde i Sør-Amerika noen år fattet jeg interesse for de store kakene med råsjokolade som ble solgt på de lokale markedene. Det var alltid like artig å by norske gjester på et stykke sjokolade og se det overaskede ansiktsutrykket når sjokoladen begynte å smelte i munnen. Det ble raskt spyttet ut. At den kjente brune massen kunne smake så bittert, var mange helt uforberedt på.

Men denne smaken var nok i nærheten av hvordan Aztekernes gudedrikk smakte. Og da vi blandet råsjokoladen med vanilje, sukker og melk fikk vi den nydeligste sjokoladedrikk.Dette startet en interesse for å prøve ut nye og spennende smakskombinasjoner i sjokoladekonfektene. Smaker som forhåpentligvis vil glede mange ganer og gi lyst til å prøve noe nytt.